liityin joulun tienoilla facebook-ryhmään nimeltä "vähäsokerinen tammikuu". koska tipaton tammikuu jäi päälle vuonna 2006 ja pidän muutenkin säännöllisiä karkkilakkoja, sokerin välttäminen kuullosti sopivalta tammikuun katharsikselta. tarkoitus oli välttää sokeria, sokeroituja ja makeutettuja tuotteita. ajatuksena siis vieroituskuuri makeasta. hedelmät ja kuivahedelmät oli sallittuja.

ensimmäinen viikko oli hirveä. ei sokeria puuron päälle, ei hilloa leivälle, ei makeutettuja jugurtteja. puhumattakaan pullasta, kaakaosta yms yms. mutta sitten siihen tottui. sokerin sijaan tuli rasva: voisilmä puuroon ja margariini leivälle. kun kuukauden lopussa katsoin vaakaan, tulos oli järkyttävä. painoa oli lähtenyt kolme kiloa enkä ollut laihiksella. vältin vain sokeria.

#218 juosttin tervasaaressa noin 17 asteen pakkasessa. tuuli oli vähäinen, mutta melkein koko matkan ajan satoi lunta. olin arvioinut tuulen väärin ja devoldin villakerrasto craftien päällä oli liikaa. joka kierroksella piti juoda kaksi mukia nestettä että oli mitä hikoilla. vaikka reitti oli aurattu, jatkuvasti satava lumenpuppero hidasti askelta. tulos oli hitain vuosikausiin 4.45.05. silmäripsiin tarttunut lumisade meinasi liimata ripset toisiinsa.